Mazací plán

15.01.2013 07:57

 

Mazací plány Vám mohou pomoci při přesném zjištění, jaký olej daný výrobce doporučuje do požadovaného vozidla. Po kliknutí na daný odkaz je vždy velmi podobný postup při výběru užití vozu, značky, modelu a nakonec motorizace. U některých mazacích plánů je možné nalézt i dodatečné informace, které se mohou hodit při dalších výměnách provozních kapalin. Nezapomíenjte ale, uvedené údaje mají pouze informativní charakter. Vždy je závazné doporučení výrobce vozidla!

 

Mazací plán CASTROL

Po výběru značky, typu a motorizaci hledaného vozidla se Vám rozbalí další stránka, na které jsou již uvedeny veškeré potřebné informace týkající se vhodně použitého oleje a dalších několik poznámek. Mezi poznámky taktéž patří možný alternativní olej, který lze ve voze použít. Dále je uvedena náplň v litrech, stejně jako je někdy uveden doporučený převodový olej spolu s náplní.

Mazací plán pro oleje Castrol naleznete v TOMTO ODKAZU.

 

 

Mazací plán SHELL

Nejprve klikněte na malý emblém na spodku stránky dle toho, pro jaký druh vozidla sháníte mazací plán. Po tomto výběru následuje výběr automobilky a pak již samotného modelu. Nutno podotknout, že je zde rozdělena každá značka na své výrobní závody. Kupříkladu značka Škoda je vedena ve třech pod kategoriích dle místa výroby vozidla. Při zobrazení doporučeného oleje je taktéž možné prohlédnout si užitečnou poznámku pod tabulkou. Je zde kupříkladu uvedeno vysvětlení označení servisních intervalů QG1 a QG0/2. Stejně tak je možné po kliknutí na poznámku "intervaly výměny oleje" zobrazit informace o stanovených intervalech výměny pro nalezený vůz.

Mazací plán pro oleje Shell naleznete v TOMTO ODKAZU

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode