E 85

17.12.2011 08:24

Ethanol E85 - směs ropného benzínu a až 85% bio-ethanolu.

  • finanční úspora
  • zvýšení výkonu o 10-15%
  • levný provoz
  • nízká pořizovací cena
  • bez nutnosti přídavné nádrže
  • rychlá montáž
  • snížení emisí CO2 až o 70% (vozidlo po úpravě odpovídá normě EURO4)
  • Ethanol E85 je možné mísit s dosavadním klasickým ropným benzínem
  • možnost jezit do podzemních garáží
  • po montáži není již potřeba žádný pravidelný servis vozidla

 

Vlastnosti E85

má jiné fyzikální a chemické vlastnosti než benzín, jeho chování ve spalovacím prostoru je od benzínu odlišné - dodá vhodně upravenému motoru sice větší výkon, hoří ale pomaleji a studeněji. E85 má oktanové číslo 101 a více, ve správných podmínkách je tím schopen většího výkonu. Nedochází k žádnému poškození motoru - naopak, díky neropnému původu paliva a jeho čistícím vlastnostem je motor a olej čistší a méně zakarbonovaný.

 

Úprava na E85

Dochází k úpravě délky vstřiku paliva do válců zabudováním pomocné řídící jednotky vstřikování. Je možné tankovat současně benzín a ethanol, nainstalovaná řídící jednotka si automaticky obstará výběr směsy. Samozřejmostí je možnost jednoduchého vypnutí řídící jednotky, kdy nedojde k žádnému poškození původní palivové soustavy vozu.

 

Ovlivnění spotřeby

Přechodem na E85 může dojít k výrazně nižším nákladům na provoz vašeho vozidla. Proto doporučujeme instalaci vzduchového filtru s větším průtokem vzduchu např. KW, GREEN a dále pro lepší spalování směsi využití zapalovacích svíček BOSCH platin LPG. Jedná se o investici na dlouhou dobu, cca. 80 – 100 000 km.

 

Jednotlivé sady E85 pro přestavbu

Systém je vhodný pro všechny typy vstřikování (jedno- i vícebodové, pro všechny motory - od jednoválců (motocykly, lodě, tříkolky) po 8- válce. Rekalibrační jednotky podporují studený start - v závislosti na možnostech vozu a kvalitě paliva. Instalace spočívá v přidání řídící jednotky na prodloužení vstřiku v motoru. Nedochází k žádnému zásahu do řídící jednotky vozidla.

Jsme jediná firma v ČR, která garantuje start od +100 do -30 °C. Na toto je podstatné brát ohled, protože na trhu se vyskytuje převaha ethanolových jednotek, které neumožňuji start motoru při teplotách nižších pod +10°C. Naše jednotky jsou zcela programovatelné a je možné je upravit na jakékoliv auto, samozřejmostí je i instalace do motoru s turbem či kompresorem.

 

Pořizovací cena

Cena jednotlivých instalačních sad E85 se pohybuje v závislosti na typu upravovaného vozidla.

Rozdíly určuje počet válců motoru a konektor vstřiku paliva. Cena sady pro přechod na E85 se pohybuje již od  7000 Kč (u čtyřválcového motoru).

Dále je nutné počítat s poplatkem za odbornou instalaci ve výši od 500-2000,- Kč podle daného auta .

 

POZOR!!!

Rádi vyhovíme každému zákazníkovi a jsme ochotni po domluvě provést přestavbu i na místě Vámi určeném.

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode