Pístovské mokřady jaro 2016

07.05.2016 00:00
 

PÍSTOVSKÉ MOKŘADY

Aktuality:

Pístovské mokřady - jaro 2016 (25. a 26. března 2016)

          Už posedmé (3x jen pro offroaďáky - 4x i pro diváky) se sjely do Pístova u Jihlavy desítky příznivců jízdy v terénu, aby si legálně zařádili v terénu na vyhlášené akci na pomoc přírodě Pístovské mokřady. Mezi 79 soutěžními posádkami byly ale i milovníci bahna ze Slovenska, Ukrajiny nebo Albánie. Na jejich umění se přišlo podívat 2.500 diváků. Fotografie a videoZDE!!!

 

Představení projektu:

    Akce „Pístovské mokřady“ je akce pro terénní auta ze všech koutů České republiky. Koná se 2× ročně v období únor-březen a září-říjen v Pístově u Jihlavy. Zajímavostí akce je, že se jedná o offroad akci na pomoc přírodě. Koly terénních aut totiž suplujeme stáda zubrů, kteří v dávných dobách chodívali pít k potokům a udržovali tak v jejich okolí podmáčenou a bahnitou strukturu povrchu. V ní pak žili dnes už vzácní a zákonem chránění živočichové jako je listonoh, žábronožka, kuňka apod.

    Tato akce je schválená a podporovaná jak majitelem pozemku, tak i odborem životního prostředí a radou města Jihlava. Probíhat bude každý rok mimo vegetační období na jaře a na podzim.

   Rádi bychom tuto unikátní spolupráci ochránců přírody a vyznavačů volnočasových aktivit jako je offroad, čtyřkolky apod. přiblížili široké veřejnosti. Proto bude akce „Pístovské mokřady“ přístupná nejen majitelům terénních aut, ale i divákům z celého Česka.

NAŠE POSÁDKA SE UMÍSTILA V KATEGORII HOBBY NA 1.MÍSTĚ

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode